Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2007 10:49 - Не ни отписвайте!
Автор: stressa Категория: Лични дневници   
Прочетен: 846 Коментари: 2 Гласове:
0



(без да претендирам за талант в писането)
Пиша всичко това, заради думи които чух наскоро а и които предполагам мн хора са чувли по свой или по нечий друг адрес. Не че е нещо необичайно, просто този път се замислих:)
Бях в автобус 88 (мн зле, но това е друга тема) стоях прав както обикновено и се заслушах в разговора на две жени по адрес на друго момче на около 24. Предполагам мн хора ще се досетят за темата на техния разговор- облеклото и поведението му. Всъщност той нищо особено не правеше, просто се возеше в автобус, но заради въпросното облекло те предположиха че той е... да кажем мърльо. (нещо което повярвайте ми не беше така)
  Та тези жени подхванаха нещо от рода на "такива са всички млади, размъкнати, несеризони, на къде сме тръгнали с такава младеж, за никъде не сме" (нещо такова)
  Какво ме карат да мисля ,тези техни думи? 
Първо, явно по-възрастните нямат никаква вяра в така нареченото бъдещо поколение на което претендират че се опитват да помогнат със сегашните си действия. Второ, и което е по важно, нима не бяха именно тези размъкнати млади хора които направиха толкова много ( макар и безрезултни, за жалост) протести за опазването на околната среда и природните богатства на България. Нещо което ни казват че е изключително важно още от малки, и нещо в което самите възрастни не се вслушват (отново за съжаление). Защото макар че в новините казваха че повечето протестиращи са млади, от кадрите се виждаше че всички присъстващи бяха такива.
 Е, и какво се оказва, явно ние сме разбрали най-важният урок, и нещото което е бъдещето на България ще бъде защитавано, следователно може би не трябва да ни отписват от рано (както често правят). Аз не виждам нищо несериозно в това, да се бориш за нещо, за каквото и да е, а когато то е от такова значение, нека някой каже че младото поколение ще съсипе държавата.


Тагове:   отписвайте,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - tekaso
09.10.2007 12:24
това, което си написал е вярно... до някъде. Не всички, да ги наречем по-зрели хора мислят по този начин. Даже напротив, много от тях разчитат на младото поколение и се надяват поне ние да оправим по някакъв начин държавата, колкото и да е безнадеждно положението. След време, ако ние не постигнем кой знае какво, ще дойде ред на следващото поколение "младежи", на които ще се разчита и така... а относно тея две Госпожи в автобуса бих казала, че даже ми е жал за тях. С този мироглед няма да постигнат нищо.
цитирай
2. chovekataz - Евала!
30.10.2007 20:37
Абсолютно си прав, плюс това по поведение отново в градския транспорт съм забелязал, че т. нар. "млади" се държат по-възпитано от т. нар. "стари"!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: stressa
Категория: Лични дневници
Прочетен: 40048
Постинги: 11
Коментари: 27
Гласове: 160
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031